Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Δελτίο Τύπου για το Μπαρουτάδικο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη δημόσια εκδήλωση του συλλόγου "Φίλοι του Πυριτιδοποιείου" την Κυριακή 10 Απριλίου το πρωί στο Άλσος Αιγάλεω.

Μέλη και φίλοι του συλλόγου μαζί με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, των παρατάξεων και δεκάδες πολίτες περιηγήθηκαν στους χώρους του πρώην Μπαρουτάδικου και ενημερώθηκαν από πρώτο χέρι για τα προβλήματα, τις προοπτικές και τα σχέδια που υπάρχουν με βάση το ότι η περιοχή έχει περιληφθεί ήδη στα υπό "αξιοποίηση" ακίνητα του ελληνικού δημοσίου.

Με ενδιάμεσους σταθμούς του περίπατου την ιστορική καμινάδα, τη σχεδόν εγκαταλειμμένη λιμνούλα και ένα κιόσκι που υπάρχει στη βορειοανατολική πλευρά, οι παριστάμενοι συζήτησαν μεταξύ τους με ενδιαφέρον και ειλικρίνεια, θέτοντας ο καθένας τις εντυπώσεις και τους προβληματισμούς του.


Το λόγο πήραν κατά σειρά ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασίλης Βασιλειάδης, που δήλωσε ότι ο Σύλλογος σηκώνει το θέμα που πιθανότατα θα απασχολήσει το Δήμο έντονα στο κοντινό μέλλον, ο επικεφαλής της "Ανάπλασης" κ. Δημήτρης Μπίρμπας που προχώρησε σε μια εκτενή αναφορά στο ιστορικό, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Γιάννης Περράκης, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και πράσινου κ. Γιάννης Δημομελέτης (παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος κ. Λάμπρος Σκλαβούνος), όπως και εκπρόσωπος της πολιτικής ομάδας δράσης "Ρήγμα στα Δυτικά".

Η τελική συζήτηση αφορούσε στο κρίσιμο θέμα της ενδεχόμενης εκποίησης του άλσους προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων, κάτι που απέκλεισε κατηγορηματικά και ο Δήμος Αιγάλεω με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ο ίδιος ο κ. Δημομελέτης εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι σύσσωμος ο Αιγαλιώτικος λαός θα αντιδράσει στα όποια σχέδια υπάρχουν.

Ο κ. Μπίρμπας ανέδειξε τις νομικές προεκτάσεις του θέματος επισημαίνοντας ότι ακόμη και το Σύνταγμα μπορεί να παρακαμφθεί (με το fast track) αν οι κυβερνώντες επικαλεστούν έκτακτο εθνικό συμφέρον, ωστόσο όπως πρόσθεσε σε κάθε περίπτωση ο αγώνας μπορεί να μεταφερθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων εκεί όπου κάθε σχετική ενέργεια της κυβέρνησης θα είναι μαχητή.

Το "Ρήγμα στα Δυτικά" εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τα σενάρια περί αξιοποίησης πολύ σύντομα θα αποδειχθούν αληθινά χωρίς καν να ερωτηθεί η δημοτική αρχή και χρέος όλων μας είναι να κινηθούμε δυναμικά σαν ενεργοί πολίτες μη περιμένοντας καμία βοήθεια από τρίτους.

Ακόμη μίλησαν αρκετοί αιγαλεώτες πολίτες εκφράζοντας την ανησυχία τους αλλά δηλώνοντας ταυτόχρονα και την πρόθεσή τους να υπερασπιστούν τον χώρο σε κάθε περίπτωση.

Ήταν μια πρωτότυπη δουλειά, μια περιήγηση σε αυτό που βλέπουμε κάθε μέρα αλλά δεν γνωρίζουμε πραγματικά, το Άλσος που μας δίνει οξυγόνο στην πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αθήνας που λέγεται Αιγάλεω. Και μια παραγωγική συζήτηση που κατέληξε στη δέσμευση όλων των πλευρών να προστατεύσουν το Άλσος της Πόλης.

Από την ΠΔΕ του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου